Az AquaRelaxáció eredete

A program elindítója az Auroville Magyarország Egyesület, mely az AquaRelaxáció név védjegyoltalmazója. Az egyesület felkérésére Nagy Boglárka dolgozta ki és szervezi a terapeuták képzését és bevonását.  Nagy Boglárka 2006-ban, egy súlyos autóbalesetet követő rehabilitációs terápia-sorozaton vett részt a világhírű gyógyító központban, Auroville-ben, Indiában. Itt ismerte meg a Watsu-t és más meleg-vízi (34-36 C-os hőmérsékletű vízben történő) relaxációs gyógyító terápiákat. Ezek a terápiák hozzájárultak saját felépüléséhez, ezért elhatározta, hogy külföldi továbbképzéseken vesz részt majd szervez ilyen továbbképzéseket Magyarországon, hogy szakfordítással is segítve terjessze a melegvízi terápiákat itthon.
    Az AquaRelaxáció a Watsu Magyarországgal együttműködve fejlődött ki. Miután egyre több nemzetközi oktató és program jelent meg Magyarországon, (Liquid Flow, Watsu, AquaWellness, Aichi, Healing Dance, AquaTherics, etc) azt éreztük hogy megfelelő lenne egy közös nevet használlni, ami hasonló terápiát és azonos minőséget jelez. Így aki már elkezdte nemzetközi képződését ezekben a terápiákban, egy bizonyos tudásszint és a nemzetközileg regisztrált WABA szupervízió után a magyaros hangzású AquaRleaxáció nevet használlhatja.

Az elmúlt években a hazai gyógyászatban is mind ismertebbé és alkalmazotabbá vált az AquaRelaxáció. A daganatos beteg gyermekek terapeutái, a Gyógytornászképző Főiskola, az ORFI és az OORI is nagyszerű eredményeket és tapasztalatokat ért el a módszerrel. A hazai Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ is elismeri a programot az egészségügyi dolgozók továbbképzéseibe beszámítva.Hogyan történik egy kezelés?
Kinek és Mire jó az AquaRelaxáció?
További információk: kutatások, linkek, rólunk megjelent cikkek, beszámolók stb.