Alapszintű Képzések

Az alapszintű képzések 1, 2 vagy 3 napos programok melyeken előfeltétel nélkül bárki részt vehet, ehhez úszástudás sem szükséges. A képzések részben akkreditáltak és az egészségügyben dolgozóknak GYEMSZI, a WABA (Wordwide Aquatic Bodyworkers Association) és az AquaRelaxáció továbbképzési rendszerben résztvevőknek beszámítanak a továbbképzési pontjaikba.


AquaRelaxáció Terapeuta Képzési Program

A 200 órás AquaRelaxáció Terapeuta Képzési Program tanfolyamokból, egyéni konzultációkból és a diáktársakkal és külsősökkel végzett gyakorlásokból áll, melyről naplót kell vezetni illetve igazolásokat gyűjteni. A képzési program egyéni ritmusban folytatható, így akár pár hónap alatt is megszerezhető az AquaRelaxáció Terapeuta cím. Külföldi Oktatók Képzései

Magyarországra rendszeresen hívunk nemzetközi oktatókat akik tagjai a WABA rendszernek. Ezeket a képzéseket kedvezményesen tudjuk megszervezni a magyar és keleteurópai érdeklődőknek. Az angol nyelvű képzések magyar tolmácsolással történnek és a kiadott jegyzetek is magyarra fordítottak. A képzések beszámíthatók az AquaRelaxáció Terapeuta képzésbe.

Az AquaRelaxáció Képzés

Az AquaRealaxáció® képzés során integráljuk az emberi testről alkotott különböző filozófiákat: az ősi távol keleti finom energiarendszert és a jelenkori anatómiát Megismerjük, hogy miként raktározódnak testünkben a mindennapi stressz hatásai olyan tipikus tüneteket okozva, mint a hát, váll és derékfájdalmak és egyéb mozgásszervi panaszok. Felhasználjuk a nemzetközileg elismert Watsu, Aquawellness, Healing Dance, Water Dance, és Ai Chi technikák mozdulatait, hogy a meleg vizes közegben komplex terápiával oldjuk a testben felhalmozódott stresszt, azonnali és hosszútávú gyógyulást biztosítva.
A képzés egyes részei az Egészségügyi
Szakképzési és Továbbképzési Bizottság által minősített akkreditált képzési formák. A képzések kiscsoportosak. A nemzetközi WABA rendszerben történő továbbtanulásba beszámithatók.

A Képzési Programot végzettek a technikát magabiztosan elsajátítják, és az oktatók visszajelzései alapján megalkotják saját egyedi kezelési stílusukat. A Programot végzettek használhatják a védett AquaRelaxáció® kifejezést, és számíthatnak az egyre bővülő AquaRelaxáció csapat tapasztalatára és támogatására

2011ben Az ESZTB (Egészségügyi Szakmai Továbbképző Bizottság) akkreditált továbbképzésként elismerte az AquaRelaxációt, és a képzés beszámítható az egészségügyi szakemberek kötelező továbbképzésébe. 2016tól a GYEMSZI  ad továbbképzési pontokat egyes képzéseinkért, ez a képzéseknél említve van.
    Az elmúlt években egyre nagyobb igény keletkezett az AquaRelaxáció képzésre olyan szakemberektől, akik speciális területeken dolgoznak. Többek között fürdőkomplexum vendégeivel foglalkozó masszázsterapeuták, kismamákkal foglalkozó dúlák és beteg gyermekekkel foglalkozó fejlesztőpedagógusok vettek részt egyedi igényeiknek megfelelő AquaRelaxáció továbbképzésen.
    A folyamatosan bővülő hazai és nemzetközi oktatási tapasztalatok és igények alapján kialakult az első teljes 200 órás AquaRelaxáció Terapeuta Képzési Program.

Az eddigi tapasztalatok igazolták, hogy Magyarországon igen nagy az igény az AquaRelaxációra. Szeretnénk Magyarország összes meleg-vizű (termál- gyógyvizű) magán- és közmedencébe eljuttatni az AquaRelaxációt. Ez több mint 300 gyógyfürdő komplexumot és több mint 1000 magán (wellness, szállodai) medencét jelent. Szeretnénk az elkövetkező években kiképezni több száz AquaRelaxáció szakembert, hogy a szolgáltatást több százezer ember megtapasztalhassa.