Gyógyító Hatások

Az AquaRealaxáció elcsendesíti a szimpatikus idegrendszert, és felerősíti a paraszimpatikus idegrendszert. Jótékony hatással van az izom és idegpályákra, a hormonháztartásra és a keringési rendszerekre is. Segítségével csökkenthetőek a stressz hatásai, és felerősíthetőek a gyógyulási folyamatok. Kismamák és különleges igényű gyermekek és felnőttek számára speciálisan alkalmazható. Hazai és külföldi kutatások és megfigyelések alapján megállapítható, hogy a mozgásszervi és idegrendszeri panaszok enyhítésére és gyógyítására alkalmazható. 

Az AquaRelaxáció eredete


A program elindítója az Auroville Magyarország Egyesület, mely az AquaRelaxáció név védjegyoltalmazója. Az egyesület felkérésére Nagy Boglárka dolgozta ki és szervezi a terapeuták képzését és bevonását.  Nagy Boglárka 2006-ban, egy súlyos autóbalesetet követő rehabilitációs terápia-sorozaton vett részt a világhírű gyógyító központban, Auroville-ben, Indiában. Itt ismerte meg a Watsu-t és más meleg-vízi (34-36 C-os hőmérsékletű vízben történő) relaxációs gyógyító terápiákat. Ezek a terápiák hozzájárultak saját felépüléséhez, ezért elhatározta, hogy külföldi továbbképzéseken vesz részt majd szervez ilyen továbbképzéseket Magyarországon, hogy szakfordítással is segítve terjessze a melegvízi terápiákat itthon.
Az AquaRelaxáció a Watsu Magyarországgal együttműködve fejlődött ki. Miután egyre több nemzetközi oktató és program jelent meg Magyarországon, (Liquid Flow, Watsu, AquaWellness, Aichi, Healing Dance, AquaTherics, etc) azt éreztük hogy megfelelő lenne egy közös nevet használlni, ami hasonló terápiát és azonos minőséget jelez. Így aki már elkezdte nemzetközi képződését ezekben a terápiákban, egy bizonyos tudásszint és a nemzetközileg regisztrált WABA szupervízió után a magyaros hangzású AquaRleaxáció nevet használhatja.
Az elmúlt években a hazai gyógyászatban is mind ismertebbé és alkalmazotabbá vált az AquaRelaxáció. A daganatos beteg gyermekek terapeutái, a Gyógytornászképző Főiskola, az ORFI és az OORI is nagyszerű eredményeket és tapasztalatokat ért el a módszerrel. A hazai Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ is elismeri a programot az egészségügyi dolgozók továbbképzéseibe beszámítva.

Gyógyító AquaRelaxáció Hatások

A meleg vízben történő a lélegzettel összehangolt ritmusban végzett mozgások olyan szinten képesek a testeket ellazítani, ahogy a szárazföldi technikák nem. Az AquaRelaxáció kezeléseket gyógytornászok, masszőrök, mozgásterapeuták, gyógypedagógusok és dúlák alkalmazzák relaxáló és terápiás célokra. Egészséges és beteg felnőttek és gyermekek egyaránt élvezhetik az AquaRelaxációs kezelések hatásának előnyeit.

Kezelhető vele a stressz, a krónikus hátfájás, az ortopédiai és ízületi problémák és gyulladások, az alvási nehézségek, a fibromylagia (izmok gyulladása), a hiperaktivitás, a magatartászavarok, a víziszony. Az egyensúlyzavarok, a túlsúly okozta problémák és emésztőrendszeri zavarok esetén is hatásos, hogy csak néhányat említsünk a legkülönbözőbb területekről. Számos betegség van, amire ajánlható, mivel erősíti az öngyógyító folyamatokat. Kismamáknál az általános panaszok enyhítésén túl a babával történő összehangolódást is segíti a módszer, ezáltal támogatva a szülést-születést is. Sportolóknak rendkívül hatékonyan enyhíti a megerőltetésből eredő fájdalmakat és az izomlázat, és sérülések utáni rehabilitációra is kiváló e módszer.

A meleg vízi masszázsterápiákat az emeli ki a hagyományos masszázsok sorából, hogy lehetőséget nyújtanak határaink túllépésére. Amikor a test olyan mélyen ellazul, amennyire meleg vízben szabadon lebegtető kezelés során lehetséges, az elme abbahagyja a szavak formálását. És amikor a test és az elme csendes, amit megérzünk, az mindannyiunk végső központja. A Lelkünk. A Szellemünk. Az igazi Énünk. Magyarország különleges gyógyvízkészletével csodálatos otthona az AquaRelaxációnak.


A kezelések jótékony hatásai

Fizikai hatások (testi szinten):

Lazító

Felfrissítő

Feltöltő

Fájdalmat csillapító

Balesetek utáni rehabilitáló

Kismamaság alatt ajánlott

Feszültséget csökkent

Felerősíti a testérzeteket

Nagyobb rugalmasságot okoz

Felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat

Azonnali hatások az első kezelés után:

Mozgékonyabb izmok, ízületek

Ellazult izmok

Csökken az izmok görcse

Csökken a fájdalom

Hosszantartó hatások kezelés sor után:

Nyugodtabb alvás

Jobb emésztés

Erősebb gyógyulás és ellenálló képesség

Csökkent feszültség

Csökkent fizikai, érzelmi fájdalom

Nő az egyensúlyérzet

Csökken a túlsúly

Pszichológiai érzelmi és szellemi hatások:

Tökéletesen ellazít

Örömöt teremt, mely feltölti az egészség, életerő és életenergia benső tartalékait

Olyan állapotba visz, ahol megtapasztalható az életöröm és mély hálaérzet

Elmélyíti a kapcsolatot önmagunkkal, partnerünkkel, családunkkal és környezetünkkel

Segítségével oldódnak a vízzel, születéssel és süllyedéssel kapcsolható traumatikus élmények

Nyugalomra és koncentrációra nevel

Jótékony hatású a hiperaktív gyermekekre és felnőttekre

Csökkenti a stressz-reakciót, kitolja a stressz-reakció küszöbét

Feszültség levezető (érzelmi, szellemi, pszichikai szinten is)

Elősegíti a szeretet szavak nélküli kifejezését

Fejleszt olyan benső tulajdonságokra, mint elfogadás, türelem… önmagunk és mások iránt

Megtapasztalhatjuk eddig ismeretlen benső énünket

Lehetőségünk nyílik kreativitásunk és benső nyugalmunk eddig érintetlen mezőjére jutni

Saját testünk és szellemünk ismeretlen dimenzióiba merülhetünk