Képzések

Az AquaRealaxáció terápia mindenki számára elérhető, megtanulható. A rövidebb programokon tanúltak lehetőséget nyújtanak a családtagok és barátok számára az összehangolódásra és a családi gyógyító erő felszabadítására.
Gyógyítással foglalkozó szakemberek számára is kínálunk izgalmas programokat. Oktatási Intézetünk része a nemzetközi AquaTerápiás Képzési Rendszernek, ezért  küllföldi oktatókkal rendszeresen szervezünk Watsu, Healing Dance, Aichi, Wata és egyéb WABA regisztrált képzéseket kedvezményes áron.

Az AquaRealaxáció® képzés során integráljuk az emberi testről alkotott különböző filozófiákat: az ősi távol keleti finom energiarendszert és a jelenkori anatómiát Megismerjük, hogy miként raktározódnak testünkben a mindennapi stressz hatásai olyan tipikus tüneteket okozva, mint a hát, váll és derékfájdalmak és egyéb mozgásszervi panaszok. Felhasználjuk a nemzetközileg elismert Watsu, Aquawellness, Healing Dance, Water Dance, és Ai Chi technikák mozdulatait, hogy a meleg vizes közegben komplex terápiával oldjuk a testben felhalmozódott stresszt, azonnali és hosszútávú gyógyulást biztosítva.

A képzés egyes részei az Egészségügyi Szakképzési és Továbbképzési Bizottság által minősített akkreditált képzési formák. A képzések kiscsoportosak. A nemzetközi WABA rendszerben történő továbbtanulásba beszámithatók.

A Képzési Programot végzettek a technikát magabiztosan elsajátítják, és az oktatók visszajelzései alapján megalkotják saját egyedi kezelési stílusukat. A Programot végzettek használhatják a védett AquaRelaxáció® kifejezést, és számíthatnak az egyre bővülő AquaRelaxáció csapat tapasztalatára és támogatására

2011ben Az ESZTB (Egészségügyi Szakmai Továbbképző Bizottság) akkreditált továbbképzésként elismerte az AquaRelaxációt, és a képzés beszámítható az egészségügyi szakemberek kötelező továbbképzésébe. 2016tól a GYEMSZI  ad továbbképzési pontokat egyes képzéseinkért, ez a képzéseknél említve van.
Az elmúlt években egyre nagyobb igény keletkezett az AquaRelaxáció képzésre olyan szakemberektől, akik speciális területeken dolgoznak. Többek között fürdőkomplexum vendégeivel foglalkozó masszázsterapeuták, kismamákkal foglalkozó dúlák és beteg gyermekekkel foglalkozó fejlesztőpedagógusok vettek részt egyedi igényeiknek megfelelő AquaRelaxáció továbbképzésen.
A folyamatosan bővülő hazai és nemzetközi oktatási tapasztalatok és igények alapján kialakult az első teljes 200 órás AquaRelaxáció Terapeuta Képzési Program.

Az eddigi tapasztalatok igazolták, hogy Magyarországon igen nagy az igény az AquaRelaxációra. Szeretnénk Magyarország összes meleg-vizű (termál- gyógyvizű) magán- és közmedencébe eljuttatni az AquaRelaxációt. Ez több mint 300 gyógyfürdő komplexumot és több mint 1000 magán (wellness, szállodai) medencét jelent. Szeretnénk az elkövetkező években kiképezni több száz AquaRelaxáció szakembert, hogy a szolgáltatást több százezer ember megtapasztalhassa.

Alapszintű Képzések


Az alapszintű képzések 1, 2 vagy 3 napos programok melyeken előfeltétel nélkül bárki részt vehet, ehhez úszástudás sem szükséges. A képzések részben akkreditáltak és az egészségügyben dolgozóknak GYEMSZI, a WABA (Wordwide Aquatic Bodyworkers Association) és az AquaRelaxáció továbbképzési rendszerben résztvevőknek beszámítanak a továbbképzési pontjaikba.

Aichi 1+1 napos Program


AR Bevezetés a Watsuba 1 napos Program


Tantsu Yoga 1 napos Program


AR Masszázs 1napos program

A 190 órás AquaRelaxáció Terapeuta Képzési Program tanfolyamokból, egyéni konzultációkból és a diáktársakkal és külsősökkel végzett gyakorlásokból áll, melyről naplót kell vezetni illetve igazolásokat gyűjteni. A képzési program egyéni ritmusban folytatható, így akár pár hónap alatt is megszerezhető az AquaRelaxáció Kezelő cím.

Az AquaRelaxáció Kezelők megismernek és alaposan begyakorolnak mozdulatokat, ami lehetővé teszi számukra, hogy az egyéni igényeknek megfelelő kezelést adjanak válogatva a tanultakból. A Kezelő Program összesen 18 napos (146 órás) képzéssorozatból áll, mely egyénileg ütemezhető az aktuálisan elérhető képzések szerint. A 18 képzési napon túl 44 óra további egyéni tanulás szükséges, melynek részei gyakorlások amikor diáktársakkal és külsősökkel gyakorolnak a kezelő jelöltek (25 óra), online tanulás és konzultáció (10 óra anatómia), kapott kezelés nemzetközileg regisztrált terapeutától (5 db, max 3 ugyanattól), valamint szupervízió (4 óra, ami lehet több alkalom is ha az oktató úgy javasolja). A szupervízióról és gyakorlásokról rövid naplót is kell vezetni s azt bemutatni a képzési szakasz végén. A tanfolyam 85%-ban gyakorlati meleg-vízben történő képzés, míg a 15% szárazföldi elméleti részek során a gyakorlati részek átbeszélése mellett olyan fontos egyéb területekre is hangsúlyt fektetünk, amik az AquaRelaxáció terjesztéséhez, a szolgáltatás sikeréhez szükségesek. A program gazdái folyamatosan szerveznek tanfolyamokat hazai és külföldi oktatókkal. Az egyénileg ütemezhető és összeállítható program része WABA regisztrált szupervízió, mely garantálja a nemzetközi színvonalú minőséget. 

A sikeres végzés után 3 éves szerződésben használható az AquaRelaxáció® név mint AquaRelaxáció Kezelő. Ez a szerződés 3 évente megújítható amennyiben a 3 év alatt legalább 6 nap szakmai továbbképzési programon részt vesz a kezelő.


Kötelező Tanfolyamok


AquaRelaxáció Alapok: 16 óra, előfeltétel nélkül végezhető


Watsu 1 (lehet 2 részletben is Watsu basic 16 óra+ Watsu Transition Flow 34 óra, Healing Dance-el helyettesíthető): 50 óra, előfeltétel nélkül végezhető


Aichi oktató: 16 óra, előfeltétel nélkül végezhető


AR Mélység: 16 óra (helyettesíthető más WABA vízalatti képzéssel), előfeltétel Watsu 1, vagy más 50 órás Waba képzés


AR-Watsu-Vízalatti Intergáció: 16 óra, előfeltétel a fentebb sorolt képzések megléte Intuició, Kommunikáció, Etika: 16 óra, feltétel legalább AR Alapok vagy Watsu Basic


Anatómia Watsu 1-hez: 26 óra, ebből 10 óra online egyéni tanulás és konzultáció, 16 óra gyakorlati képzés személyes jelenléttel.


Egyéni ütemű tanulásWABA terapeutától kapott kezelések: 5 db, maximum 3 kérhető ugyanattól a terapeutától


Regisztrált gyakorlás diáktársakkal és barátokkal/családdal: 25 óra, minimum 10 diáktárssal


Hands on vizsga vagy egyéni szupervízió: 4 óra, mely lehet több is az oktató javaslatára

Magyarországra rendszeresen hívunk nemzetközi oktatókat akik tagjai a WABA rendszernek. Ezeket a képzéseket kedvezményesen tudjuk megszervezni a magyar és kelet-európai érdeklődőknek. Az angol nyelvű képzések magyar tolmácsolással történnek és a kiadott jegyzetek is magyarra fordítottak. A képzések beszámíthatók az AquaRelaxáció Kezelő képzésbe.

A világ bármely pontján elérhető aktuális képzések információi a www.watsu.com weblapon olvashatóak. A magyarországi képzések angol nyelven magyar tolmácsolással történnek, a külföldi képzéseken angol nyelvű tolmácsolás kérhető. További információk: www.watsu.hu


Magyarországon eddig a következő WABA akkreditált külföldi oktatók tartottak képzéseket:Harold Dull

Basia Szpak Borst

Gianni de Stefanni

Mary Theri Thomas

Ateeka

Elisa Munoz Blanco

Steve Karle

Jun Konno

Ashaman Grey

Kelli